Styrelsens möte i september
På ärendelistan för styrelsemötet fanns flera punkter som styrelsen ska presentera för representantskapet under höstmötet.
Det känns lite konstigt att prata om just höstmötet när solen fortfarande skiner för fullt och så här i skrivande stund känns det som sommaren vill klamra sig fast och inte ge vika för de nordliga vindarna.
Men det är ju stadgarna som styr och de ska följas oavsett vad termometer visar.
En verksamhetsrevisor och en från valberedningen var på plats samt förstås kanslichefen och sekreteraren, så mötet kunde börja. Det var ett par av ledamöterna som hade fått förhinder och inte kunde närvara.
Det finns vissa punkter som är återkommande på varje möte, som till exempel. rapporter från arbetsgrupper, representation och information från kontaktpersoner för lokalföreningar.
Höstmötet
Styrelsen diskuterade kring förslag till verksamhetsplan och rambudget för år 2014. Med tillägget att systematiserad medlemsvärvning ska skrivas in i verksamhetsplanen samt med ett par förtydligande i budgeten så kommer dessa förslag att lämnas till höstmötet. Där kommer utskotten att ge synpunkter, vrida och vända på och till slut fatta beslut på dessa förslag. Andra ärenden som representantskapet ska besluta om är motioner och årsavgift.
Kommande höstmöte är det första för mig som styrelseledamot och det känns pirrigt, minst sagt! Men som tur är har jag ju min mentor som jag kan vända mig till med mina frågor och funderingar.
Kamratstödsprojektet
Kaj och Åsa har varit på informationsmöte hos Allmänna arvsfonden och fått närmare information om genomförandet av projektet. Ansökan är inte huggen i sten, det finns möjlighet att göra små ändringar i projektet, så länge syfte och budget inte förändras. Större justeringar ska diskuteras med handläggaren, som måste godkänna ändringarna. Allmänna arvsfonden kräver planering för en fortsatt verksamhet och dess finansiering efter projektets slut. Alla som vill har dessutom möjlighet att registrera sig på Allmänna arvsfondens hemsida och få fortlöpande information om projektet.
Både Kamratstödsprojektet och medlemsrekryteringen är områden där vi alla kan dra ett strå till stacken. Att bli synskadad är inget man väljer, inget man behöver acceptera, men man måste kunna leva med det och samtidigt kunna ha ett bra självförtroende och god självkänsla. Det är inte alltid en så lätt väg att vandra, det känner jag till, men ett av svenska språkets rikaste ord är bemötande och det är viktigt just vid kontakter med nya medlemmar. Då blir det en lyckad start för alla blivande medlemmar i SRF Stockholm och Gotlands län..
Sirkka Husso sitter i distriktsstyrelsen